Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
    Не е само за климатика, за охлаждане на мотора е. Просто като включиш климатика, в момента в който компресорът вдигне налягане, управлението на климатика пуска перката за да се охлажда изпарителя. Хубаво е да си оправиш първата степен. Така с шунтиран реостат се товари релето.
    На мен всичко си ми работи. Просто го нагласиха винаги да се пуска 2-ра степен, когато се пусне климатика, като двата кабела, които влизат в ... (не съм убеден какво, да не ви подведа) ги включиха един в друг. До колкото разбрах, първа степен си се ползва и за охлаждане на водния радиатор, така че по-добре да си върна всичко по местата?
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

• Предполагам са ти свързали реостата накъсо. Следствието от това е, че перката се включва директно на бързата скорост още при градусите предвидени за първа. Токът е по-голям, моторът тръгва рязко и товари цялата система за първа степен, която не е предвидена за този товар. Единственото хубаво нещо в случая е, че сега няма опасност да си прегрееш колата
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• ---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:03.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
          Еййй вуйчо преди време ми беше подарил някакво пръскало съвсем обикновено за табло и беше с някакви съставки доста ми бяха избелели лайсните на вратите на предишната кола(Фиат Браво) и като ги напръскам с него стават като нови,но не помня името,обаче като познавам вуйчо много вероятно да го е купил от "всичко по 1лв."Иначе има едни на Вюрт ако не се лъжа и бяха доста добри,също може да пробваш Ма Фра
          Има ли ги по бензиностанциите или да потърся в някой сериозен магазин?

Самите пластмаси съм ги чистил и изглеждат добре, тапицерията също съм я изпрал, но ми се ще таблото да се освежи. Преди време един познат беше ходил на автомивка с цялостно пране и т.н., но таблото му беше мазно и дразнещо :/

Comment

• здр.колеги,някой знае ли колко литра ни са резервоарите на нашите 146-ци 2.0 ts
            Last edited by my_power88; d.m.y г., 18:37.
            Alfa Romeo 146 ti
            16V 1997г

Comment

• Първоначално публикувано от DMS Покажи съобщение
              Има ли ги по бензиностанциите или да потърся в някой сериозен магазин?

Самите пластмаси съм ги чистил и изглеждат добре, тапицерията също съм я изпрал, но ми се ще таблото да се освежи. Преди време един познат беше ходил на автомивка с цялостно пране и т.н., но таблото му беше мазно и дразнещо :/
              По бензиностанциите мисля,че ще има,но ще са скъпи.Провери в някой магазин за автоаксесоари и питай за такива със съставки мисля,че имаше някакъв течен силикон ли се водеше или нещо подобно не помня за бляскаво табло.

Първоначално публикувано от my_power88 Покажи съобщение
              здр.колеги,някой знае ли колко литра ни са резервоарите на нашите 146-ци 2.0 ts
              Така като ти гледам подписа е 150 коньовата версия CF1 ако е така е 61 литра,ако е след фейслифта 155 коня е 51 литра резервоара(поне по информация в интернет)
              Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
              Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

• Здравейте колеги, искам да попитам дали има вероятност ламбда сонда от 156 1.6 да е същата като на моята 146-ца 1.6 98г. Незнам годината на 156-та
                Алфа Ромео 146 1.6 на газ 98 г.

Comment

• Виж цветовете на кабелите,защото имаше някакъв праг в годините,където до едиси коя година (99 примерно) са с 2 бели черен и сив,после почват да слагат с други цветове ( мисля имаше червен).
                  Ако пасват цветовете,ти си човека Аз карам с сонда от 8-цилиндрово БМВ вече 2 години и си бачка супер
                  EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                  EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                  NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от Zhelio_155 Покажи съобщение
                    Здравейте колеги, искам да попитам дали има вероятност ламбда сонда от 156 1.6 да е същата като на моята 146-ца 1.6 98г. Незнам годината на 156-та
                    Ако двигатела на 156-цата и на 146-ца са със металните капаци отгоре ще стане.
                    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Здравейте колеги,в тази тема искам да поздравя цялата рода на бившия собственик на КуВенцето ми заради отличната поддръжка на колата и за навременната смяна на всички консумативи.Пускам ви две снимки на свещите(свещи силно казано),които бяха на колата и се чудя защо хора,които нямат възможност да поддържат такива коли си ги купуват.И аз се чудех защо ми се струва,че тая кола не вървеше като за 150 коня.Е поне сега тръгна много доволно.
                      Attached Files

Comment

• майко мила .... нямам думи направо изглеждат в ужасно състояние
                        alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                        Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

• Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
                          ... и се чудя защо хора,които нямат възможност да поддържат такива коли си ги купуват...
                          Защото са евтини, ... ма не ги поддържат, щото е скъпо. Бг парадокс
                          Last edited by serafim; d.m.y г., 22:49.
                          sigpic
                          Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

• Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
                            Защото са евтини, ... ма не ги поддържат, щото е скъпо. Бг парадокс
                            Да вярно е,кола 150 коня за няма и 2000 лева СУПЕР.Ама това,че после обслужването струва колкото половин такава кола не ги интересува,важното е че са си купили кола 150 коня,нямам думи.Тая кола ако е имала 80-тина коня със тея свещи ще е било много добре

Comment

• Аз за това дори и при наи малко съмнение веднага им правя ревизия,или това е едно от първите неща които се правят веднага след покупката на кола втора ръка.Такива хора където си поддържат по този начин колите са мърлячи,или наи вероятно преди това са имали голф,опел или ауди.Такива люде не заслужават да карат повече от изброеното.Каква марка са тия свещи?
                              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• NGK са обаче като гледам как резбата и там където се развиват как са ръждясали си представям на колко години и километри са.

Comment

Working...
                                X